Cake, Fruit

Mini citroencakjes met maanzaad

Citroencakejes met sesamzaad - www.baksels.be
Ingrediënten

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr zachte boter
  • 175 gr suiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 1 (biologische) citroen

Bereiding

  • Was de citroen grondig met warm water en boen deze op. Rasp de schil eraf en pers de citroen uit.
  • Klop de op kamertemperatuur gebrachte boter tot deze bleker wordt.
  • Voeg er de suiker bij en blijf kloppen tot het mengsel bijna wit is van kleur.
  • Voeg de citroenrasp toe.
  • Roer zachtjes één per één de eieren onder het mengsel
  • Giet er vervolgens het citroensap bij.
  • Meng het maanzaad door de bloem en meng deze lepel voor lepel door het mengsel.
  • Spuit het beslag, met behulp van een spuitzak, in de bakvorm.
    De gebruikte silicone bakvorm (Silikomart SF019) heeft vijftien mini muffinvormen met een doorsnee van drie centimeter en zijn vier cm diep. Het beslag is goed voor 45 cakejes of drie bakbeurten.
  • Bak ze 15 á 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.